Brf Ludvig 1

Senaste nytt

Möblerna färdigoljade

Porttelefon
Nu är våra nya porttelefoner på plats.
Du trycker på 5 när du öppnar porten.

Ny bäddsoffa i föreningens gästlägenhet!

Våra nya utemöbler

/baksidan-3.jpg

Hur göra vid elfel
För att säkerställa en god el-säkerhet är alla lägenheter i vår förening försedda med jordfelsbrytare. Dessa brytare slår av hela eller delar av strömförsörjningen om något fel uppstår på grund av tex överbelastning eller fel beroende på gamla el-apparater (tv, hårtorkar, dammsugare, lampor mm).

Då jordfelsbrytaren har stor känslighet för både överbelastning samt el-fel (vilket är bra ur säkerhetssynpunkt) är det viktigt att tänka på att inte ha många och energikrävande apparater såsom ugn, spis, tvättmaskin, dammsugare, hårtork, tv mm igång samtidigt. I synnerhet inte om någon av dessa börjar bli gamla.

Skulle elfel uppstå i lägenheten som inte kan lösas via att återställa säkring och jordfelsbrytare i lägenheten ska styrelsen kontaktas innan kontakt med Riksbyggens jour tas. Ofta handlar det om att problemet kan lösas via tex byte av en huvudsäkring i elcentralen vilket kan ombesörjas av en styrelseledamot som har nyckel till elcentralen.

Om du utan att först kontakta styrelsen tar ut Riksbyggens jour får du själv bekosta utryckningen vilket kan kosta ca 2 000 kr eller mer under kvällar/helger.

Cykelrummet
Nu är vårt cykelrum färdigt. Nu är det viktigt att vi följer reglerna.
- Du som inte använder din cykel så ofta placerar din i övre läget alternativt i takkrokarna.
- Ställ inga cyklar på annan plats än i cykelstället.

ALLA CYKLAR MÅSTE VARA MÄRKTA. MÄRKET BESTÄLLER DU AV
gunnel.m.hedlund@outlook.com

/img_4745.jpg/img_4744.jpg

Ny belysning
Riksbyggen har nu installerat rörelsestyrd ledbelysning i soprum och passager. I varje trapphus är den lampa som lyser dygnet runt från och med nu en ledlampa. Genom detta bidrar vi till en bättre miljö genom mindre energiförbrukning och lägre kostnader för el.

Facebook
Vi har nu startat en låst Facebook-sida eller Facebook-grupp i syfte att möjliggöra kontakt mellan oss som är boende i föreningen Ludvig 1. Här kan vi som är grannar sammanstråla kring tips, information, förslag, hälsningar till varandra och roliga aktiviteter som man vill att andra i föreningen ska få ta del utav. Ett exempel av många skulle kunna vara om det händer något i din lägenhet och du behöver låna en borr eller få tips på en bra rörmokare.

Denna sida eller grupp kommer INTE att ersätta hemsidan eller medlemsbladen utan är endast ett komplement. Frågor direkt till styrelsen ska heller inte ställas via Facebook. Namnet på gruppen är "Bostadsrättsförening LudvigEtt".